2025 Aile Yılında doğum yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı
8 Nisan 2025
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile Yılı’nda hayata geçirilen doğum yardımlarına başvuruların, bugünden itibaren e-Devlet kapısı üzerinden alınmaya başlandığını bildirdi. Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2025’in “Aile Yılı” ilan edilmesiyle hayata geçirilen doğum yardımı başvurularına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Ailelere ilk çocuktan itibaren verilecek doğum yardımlarını içeren düzenlemenin TBMM’den 27 Mart’ta geçtiğini anımsatan Göktaş, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın Aile Yılı Tanıtım Programımızda müjdesini verdiği doğum yardımı başvurularımızı bugünden itibaren e-Devlet kapısı üzerinden almaya başlıyoruz. Başvurular, öncelikli olarak e-Devlet kapısı üzerinden alınacak ancak e-Devlet üzerinden başvuru yapamayan vatandaşlarımız Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimizden başvuru konusunda destek alabilecek.” ifadelerini kullandı.
Doğum yardımlarının herhangi kriter gözetmeksizin yapılacağının altını çizen Göktaş, ardımlardan 1 Ocak 2025 itibarıyla çocuk sahibi olan ailelerin yararlanacağını, 1 Ocak 2025 itibarıyla doğacak ilk çocuk için 5 bin lira tek seferlik doğum yardımı olacağı, ikinci çocuk için her ay 1500, üçüncü ve sonraki çocuklar için de her ay 5000 lira desteğin annelerin hesabına yatırılacağını. Destekler, 3. çocuk 5 yaşını tamamlayana kadar devam edecek.
Buna göre 2025 yılı ve sonrasında üç çocuk yapan ailelere toplamda 395 bin TL’ye vanan destek sunulacak. Dört çocukları olan bir aileyeyse toplam 695 bin TL destek gelecek. 2025 sonrasında beş çocuğu olan bir aile ise toplam 995 bin TL liralık yardım alarak milyon liraya yakın bir yardım elde etmiş olacak.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.