Pakistan’ın seçimleri kazanmasına kesin bakılan İslam Birliği yanlısı devrik başbakanı İmran Han’a ‘Taşakhane Davası’ sonuçlanarak 3 yıl hapis 5 yıl siyasetten yasak cezası verildi.
Pakistan’ın eski Başbakanı İmran Han’a Postmodern Darbe yönetimi tarafından yurt dışı gezilerde aldığı hediyeleri sattığı ve mal varlığı beyanında hata yaptığı suçlamalarını içeren Taşakhane davasında 3 yıl hapis, 5 yıl siyasi yasak getirildi.
Pakistan’da devlet hediyelerinin kaydında eksiklik ve mal varlığını gizleme suçlamalarını içeren Taşakhane (kıymetli taş, mücevher muhafaza odası) davası kapsamında 3 yıl hapis cezasına çarptırılan ve tutuklanan eski Başbakanı İmran Han’a 5 yıl da siyasi yasak getirildi. Pakistan Seçim Komisyonu, söz konusu siyasi yasak kararını Han hakkında verilen hapis cezasına atıfta bulunarak, 2017 Seçim Yasası’nın 232. Maddesi ve Anayasa’nın 63(1)(h) Maddesi’ne dayandırdı.
İmran Han, Pakistan’ı dünya çapında İngiliz milletler Topluluğunun ana sporu olan krikette dünya şampiyonu yapan takımın kaptanıydı. İngiltere’nin en zengin ailelerinden bir kızla evlendikten sonra 1996 yılında kendi siyasi hareketini kurdu. Beş yıl önce yolsuzlukla mücadele söylemiyle seçimlerde tek başına iktidara geldi. Geçen yıl Amerika’nın baskısıyla askeri istihbaratın organize ettiği bir postmodern darbe gerçekleştirildi, İmran’ın Tahrik-i İnsaf (İnsaf Hareketi) partisi milletvekilleri satın alınarak hükümet devrildi. Serbest seçimlerde ezici biçimde kazanması beklendiğinden yasaklarla engellenmeye çalışılıyor.
Nükleer silahlara sahip Türkiye dostu 225 milyonluk Pakistan İslam Cumhuriyeti’nin 75 yıllık geçmişinde serbest seçimle gelmiş hiçbir başbakan 5 yıllık dönemini tamamlayamadı.
Pakistan lideri İmran Han, Malezya lideri Mahathir Muhammed ve Türkiye lideri Tayyip Erdoğan, birlikte Körfez Arapları’nın etkisinden bağımsız bir İslam Birliği hedefleyen bir blok kuracaklardı. Postmodern darbelerle Malezya ve Pakistan iktidarları içten devrildi ve dar görüşlü ulus devletçiler onların yerine getirildi. Türkiye’de de Erdoğan yönetiminin bu yıl seçimi kaybetmesi beklenirken iktidarı devam etti.
Tahrik-i İslam kararı bozması için Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.